Omakotitalo
Porvoo
Vanha Kaupunki
Koulukuja 4. Ainutlaatuisessa sijainnissa täydellisesti peruskorjattava 1800-luvun vaakahirsitalo yhdessä tasossa, matalalla ullakkokerroksella ja n. 80m2 oleva osittain hirsinen ulkorakennus, omalla aurin-koisella 458m2 tontilla arvokkaassa sijainnissa ns. pirunportaiden vieressä.

Tilaisuus, mikäli haluat remontoida itsellesi uniikin kodin ainutlaatuisesta sijainnista. Asuin-rakennuksessa on kaksi erillistä sisäänkäyntiä, koska ollut joskus kahdenkin perheen talo. Pohjaratkaisut myyntiajankohtana keittiö tulisijoin, kaksi kamaria ja sali sekä sisääntulon yhteydessä wc suihkutilat ja erillinen omalla sisäänkäynnillä oleva n. 24m2 huone sekä ikkunalliset wc-tilat. Kohde vaatii mm. alapohjan uusimisen sekä julkisivulaudoituksen uusimisen eristein ja yläpohjan eristemateriaalienvaihdon. Nyt lisäeristetty hirsirungon ulkopuolelle. Rivipeltikatto ja sokkeli on lohkotuista luonnonkivistä. Kattavimmat remontit on tehty nykytilaan 1979-81 ja kiinteistö on ollut tyhjänä ja peruslämmöllä v. 2017 jälkeen.

Laaja kuntokartoitus tehty 2017 ja historiikkiselvitys 2019. Tästä kiinteistöstä on mainittu mm., että se on suhteikas ’käsityöläisrakennus aidossa miljöössä” ja kuuluu museovirasto v. 2008 suorittamassa kaupunkiarkeologisessa inventoinnissa luokkaan A2, mikä tarkoittaa erittäin merkittävä rakennus ja piharakennus on raportissa arvioitu B-luokkaan kuuluvaksi. Vuodesta 1982 alkaen talo tunnettiin Porvoon taiteilijatalona. Alkuperin päärakennuksen pohjaratkaisu, keskisali ja kaksi sivukamaria sen molemmin puolin, oli saanut vaikutteita sotilasvirkataloista ja niin sanotusta karoliinisesta pohjakaavasta. Sali ulottui alun perin läpi talon, mutta siitä erotettiin eteinen 1900-luvun alussa. Pohjoispäädyn erillinen huone, nykyinen ateljee, on saatettu rakentaa myöhemmin kuin muu osa talosta, mutta ajankohdasta ei ole tietoa.

Tarjouksien jättöaika on päättynyt. Korkein tarjous odottaa Porvoon kaupungin hallituksen hyväksyntää. Kiitos kiinnostuksesta.

Asiakirjat
Ostotarjouslomake:
Kartta:
Asemakaavaote:
Asemakaava virallinen:

Päärakennus
Julkisivukuvat:
Leikkauskuvat:
Pohjakuva:

Talousrakennus
Julkisivukuvat:
Pohja- ja leikkauskuvat:

Selvityksiä
Rakennushistoriaselvitys:
Kuntokartoitus:
Rakennustapaohje: